Biografi – kort

Komponist Ejnar Kanding fokuserer på enestående farverige klange, hvor den elektroniske og akustiske lyd forenes i komplekse teksturer, kropslig energi og sart enkelhed. Kandings musik er en sanselig rejse i det indre livs ukendte områder. For ham skal musik ikke forskønne, men være en sfære af fantasi. En rejse ind i det tvetydige – en sal af spejle.

Kanding har specialiseret sig i at komponere musik for computer og instrumenter. Det har medført en omfattende brug af softwaren MaxMSP i udviklingen af sine værker og som instrument i koncert fremførelser. Det er dog altid den musikalske form og frase, der er i fokus, aldrig det elektroniske eksperiment. Det er ikke et koncept, der er bærende men det musikalske værk i sig selv.

Kandings musik er værdsat og programsat internationalt på koncerter og festivaler. Udover Statens Kunstfonds treårige stipendium og mange arbejdslegater har Kanding modtaget adskillige bestillinger af en række internationale ensembler. Han er kunstnerisk leder i ensemble Contemporánea – Live Electronics Denmark (dannet i 1997) og i foreningen EarUnit – concert series (dannet i 2010).

Kanding (f. 1965) har oprindeligt en uddannelse i komposition og musikteori fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København (1993), efterfulgt af studier på IRCAM i Paris og med Professor Lev Koblyakov i Jerusalem i 1994 og 95, og solistuddannelsen i komposition med debutkoncert fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1996.